'İrademizi yok saymanıza izin vermeyeceğiz'

Seçim tekrarı kararını Halfeti Adliyesi önünde protesto eden DEM Partililer adına konuşan milletvekili Vezir Coşkun Parlak, "Biz sonuç alıncaya kadar direnemeye devam edeceğiz. Kolay kolay bu iradeyi yok saymanıza müsaade etmeyeceğiz" dedi.

YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetici ve üyeleri, Urfa İl Seçim Kurulu tarafından 5 Nisan’da seçim yenileme kararı alınan Xelfetî'de açıklama yaptı. Seçim kurulunun kararını yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto eden partililer, haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti. Açıklamaya, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Vezir Parlak, Dilan Kunt Ayan, Riha demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

DEM Parti Xelfetî İlçe Binası önünde bir araya gelen kitle, Halfeti Adliye binasına kadar yürüyüş yaptı. Kitle sıkça, “Hırsız kayyım buradan defol git”,  “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana Xelfetî” sloganları attı. Yoldan geçen yurttaşlar ve esnaflar da yürüyüşe alkış, zılgıt ve korna sesleriyle katıldı. 

DEM'İN RENKLERİ İLE GÜZELLEŞECEK

Adliye binası önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Colemerg milletvekili Parlak, Kûrdistan seçimlerinin DEM Parti ve devlet arasında gerçekleştiğini vurguladı. Seçim sürecinin tüm Kûrdistan'da zorlu şartlar altında gerçekleştiğini ifade eden Parlak, "Bunun en fazla hissedildiği yerlerden biri de hiç şüphesiz Xelfetî oldu. Burada yapılan haksızlık Türkmen, Arap, Kürt halklarına tüm inançlara yapıldı. Bunu yaparak buradaki halkların barış içerisinde yaşamasını engellemeye ve savaş politikalarını yürütebilmeyi amaçladılar" dedi. Seçime dönük darbenin halkların bir arada yaşamasını engellemeye dönük bir darbe olduğunu ifade eden Parlak, “Evet bu seçimler demokratik ortamlarda yapılmadı. Biz karşımızda devleti gördük. Ancak biz halklarımızın öz gücüyle kendi olanaklarıyla seçime girdik ve kazandık. Fakat bugün Xelfetî halkının iradesi kabul edilmiyor. Onlar hep halkları birbirine düşman etmeye çalıştılar. Ama hiç bir güç bizim bir arada yaşama mücadelemizi durduramayacak. Biz sonuç alıncaya kadar direnemeye devam edeceğiz. Kolay kolay bu iradeyi yok saymanıza müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Devamında konuşan Xelfetî Belediyesi Eşbaşkan adayı Mehmet Karayılan, "Halfeti'yi güzelleştiren DEM'in renkleri olacak. Halfeti iradesine hakaret eden bu anlayışa karşı kendi irademizin sahibi olacağız" dedi. 

Açıklama yürüyüşle sona erdi.